Mistä syntyy kesän parhaat grillijuhlat-
Hyvä ruoka, hyvä seura ja kunnon välineet!

Kesään kuuluu grillaaminen!  Suomalainen on mökkikansaa ja sauna ja grilli on yhdistelmä, josta syntyy parhaat kesämuistot. Jokaisella on varmasti oma tyylinsä ja oma mielipiteensä mikä grilli on paras grilli, mutta tunnelma on kuitenkin tärkeintä ja erilaisia makuja kannattaa kokeilla ja testata.  Clarico-Image-Text

Kesäkauden avaus


Ensimmäiset tulet grilliin sytytetään usein jo huhtikuun puolella.  Ilmat, kun vähän lämpiää ja aurinko paistaa, niin kyllä grillaaminen on mielessä. Itse pidän puun ja savun tuoksusta, joten kaasugrilliä en edes omista. Toki joskus kaipaan sitä, kuinka helppoa ja nopeaa sillä grillaamien olisi.  Onneksi on vaihtoehtoja tarjolla ja minunkin grillissä on välillä hiiliä tai brikettejä.

Aurinko jo mukavasti lämmitti, mutta niinhän se usein on, että kun aloitetaan grillaus, niin sade yllättää. Näin ei ollut tällä kertaa, mutta rakeita tuli. Onneksi se oli vain pieni kuuro ja meni ohi. Katoksen alla se ei haitannut, mutta hymyilytti ja ajatus oli, että olisihan se pitänyt arvata, että jotain taivaalta sataa, kun grillataan. 

Hyvä ruoka ja tunnelma


Grillaus ei ole hätäisen ihmisen hommaa, vaan siinä kannattaa nauttia tunnelmasta. Hyvässä ystäväporukassa naurua ja juttua piisaa. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja jokainen voi osallistua grillijuhlien tarjottavien valmistamiseen tai esillepanoon.

Raikkaat salaatit sopivat hyvän pihvin tai makkaran kanssa, eikä kannata unohtaa herkullisia kasviksia. Vartaissa kasvikset antavat makua ja väriä. Kasvisvartaat on myös helppoa grillattavaa ja ne voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin odottamaan grillaamista. Kasvisnyytit folioon käärittynä on myös helppo ja  kätevä tehdä etukäteen.  Oma marinadi kruunaa kaiken, mutta valmiita kastikkeita ja marinadeja on paljon tarjolla, joten omat suosikkimaut löytyvät varmasti.

Clarico-Text-Image
Clarico-Image-Text

Lähellä tuotettua lihaa


Tämän vuoden grillikautta avatessa ajattelin kokeilla lähellä tuotettua lihaa.

Ylämaankarjan lihasta kokeilin pihvejä ja makkaraa. Itse en ole niin makkaran ystävä, mutta täytyy sanoa, että tämä ylämaankarjan lihasta tehty makkara oli todella hyvää. Voin suositella!

Muutenkin kannattaa tutustua oman alueen lähituottajien tarjontaan.

Laadukas liha vaatii huolellisen valmistamisen. Grilli pitää olla kuuma ja liha ei saa olla jääkaappikylmää. Paistamisen jälkeen lihan annetaan levätä folioon käärittynä. Parhaat vinkit lihan paistamiseen kannattaa kysyä lihaa ostaessa.

Clarico-Image-Text

Grillaussetti essu+kinnas


Jotkut pitävät puugrillin tulesta ja tuoksusta. Valitsit sitten puu- hiili tai kaasugrillin, niin grillimestari tarvitsee rouhean essun ja kintaat. Tässä grillaussetissä on käytetty mokkanahkaa ja essun edessä on reilunkokoinen tasku. Hihnojen kiinnityksessä on tyylikkäät yksityiskohdat. 

Kuumiakin grilliritilöitä on mukava siirrellä, kun kinnas ei polta läpi. Kinnas sopii kumpaan käteen tahansa ja muotoutuu ajan käytössä mukavan taipuisaksi.

Tämä setti on oiva tuliainen, vaikka mökille mennessä. Toivottavasti saadaan nauttia hyvistä keleistä ja grilliherkuista tulevana kesänä!  Toki suomalainen grillaa kelissä kuin kelissä. Joka tapauksessa toivon  herkullisia ja aurinkoisia grillihetkiä kaikille!


Marianne
16 toukokuuta, 2021
JAA
Arkistoi
Kirjaudu sisään to leave a comment
Näin pidät huolta nahkalaukustasi
-3 helppoa vinkkiä